Kawa:
Profil palenia: jasny pod filtr
Informacje o ziarnie:
Kraj pochodzenia: Burundi
Region: Kayanza
Gospodarstwo: Kibingo
Odmiana: Bourbon
Wysokość uprawy: 1672 m n.p.m.
Metoda obróbki: Pełna Myta
Zbiór: 2016
Data paletnia: 21/8/17
Cena: 32zł/250g
Palarnia/Sklep: Kaffe2009
Mielonka by Comandante na 25 kliku, 15g na ok 200ml wody w temperaturze ok 92-94 stopni, kawa parzona w AP (30 sekund preinfuzji, 30 sekund mieszania + 10 sekund nie mieszania
i na koniec ok 25-30 sekund przeciskania)
Jak na razie to ciężko jest napisać co czułem pijąc ten cudowny napar. Na pewno coś słodkiego, przyjemne ciepło. Kawa jest tak rześka i słodka jak 19 letnia studentka biegająca nago po plaży
Z jednej strony urzeka cię takim ciepłym słodkim smakiem a z drugiej tajemniczością, która zostaje na języku i w gardle przez następne godziny...