Forum > Ekspresy dźwigniowe

La Pavoni Europiccola

(1/100) > >>

jzagaja:
Wczesniej kombinowalem z napelnianiem Illy x7 a teraz przyszedl czas na dzwignie. Kupiona uzywana w stanie bardzo dobrym. Grupa ma 50mm i tu mam sprzeczne informacje czy to nowa czy stara?

Tamper powinien miec 49-49,5mm srednicy.

Problem mam taki ze dzwignia pracuje za lekko. Raz udalo mi sie uzyskac duzy opor lecz crema byla slaba. Mlynek to Krups GVX2 ustawiony najdrobniej jak sie da. Gdy podnosze dzwignie to prysznic jest ladny. Uszczelki? Mlynek?

Ze spienianiem tez problem. Robie jak na filmach i woda. Mam dysze z jednym otworem.

WS:
Do starszej grupy w Europiccoli jest potrzebny 49 mm tamper.
A niewielki opór dźwigni to prawdopodobnie zbyt gruby przemiał.

jzagaja:
Faktycznie to mlynek. Sprobowalem zmielic na mlynku do pszenicy i pojawila sie crema - nie idealna ale jest. Moze daloby sie zmodyfikowac Krupsa - taki maly fajny jest. Gdzie kupic niedrogi tamper 49mm? Na razie zrobilem na drukarce wlasny z ABS.

Teraz musze sie nauczyc spieniac mleko.

jzagaja:
Zdjęcie Europiccoli.

MichalCz:
Kolego krupsa GVX można skręcić i to nawet nie jest zbyt trudne. Zdejmujesz oba pokrętła uważasz przy zdejmowaniu pokretła grubości sprężynka pewnie wyskoczy z białym yyyy dinksem :).  Od dołu 4 zatrzaski niestety jednoczesnie nalezaloby zwolnic i dostajesz sie do srodka. a tam juz tylko luzujesz 4 srubeczki przy kółeczku regulacji ustawiasz to co chcesz i juz :) Niestety dzwiek przy bardzo drobnym mieleniu jest specyficzny.

pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej