Używkę Rancilio ciężko w Polsce trafić, a nówka będzie kosztowała z 1000 zł.
No nie wiem czy to taki prosty wybór, skoro w tej cenie masz już Mazzery, jak dla mnie o dwie półki wyżej.
A Silvia bardzo docenia i potrafi się odwdzięczyć za przemiał
A co ci jeszcze potrzeba?
1. Sitka najlepiej LaMy, tamper, dzbanek i termometr do mleka, odbijak, szczotki do grupy i do PF-a, chemia (odkamieniacz i "mydło w płynie" do sitek i BF), waga. Musisz pomyśleć o czystej wodzie: od dzbankowych filtrów, po instalację.
Całość może kosztować c.e. od 300 zł, a górna granica mocno przekroczy ci budżet. Co tylko zwiększa przyjemność z zakupów
Zacznij najlepiej od najbliżej hurtowni zaopatrującej gastronomię, tam podotykasz i obadasz, ewentualnie kupisz. A później masz na forum kilku sprawdzonych dostawców, którzy mogą dostarczyć ci wszystko.