Jak ja lubię medycynę czerpaną ze stron internetowych pisanych na podstawie swojego "widzimisię"...
Odrobina trudu i może kilka rozsądniejszych źródeł...
Badania z grudnia 2015:
- European Journal of Nutrition - Coffee consumption and the risk of cutaneous melanoma: a meta-analysis - jeden z ciekawszych wniosków: This meta-analysis suggests that coffee consumption may reduce the risk of cutaneous melanoma. (Grupa badawcza metaanalizy: 2368338)
- BMC Gastroenterology - Associations of coffee consumption with markers of liver injury in the insulin resistance atherosclerosis study- wniosek: These analyses indicate a beneficial impact of caffeinated coffee on liver morphology and/or function, and suggest that this relationship may mediate the well-established inverse association of coffee with risk of T2DM. (Grupa badawcza 114)
A widzę, że w Norwegii badają nawet różne metody parzenia
-BMC Women's Health- High coffee consumption and different brewing methods in relation to postmenopausal endometrial cancer risk in the Norwegian Women and Cancer Study: a population-based prospective study- wniosek - These data suggest that in this population with high coffee consumption, endometrial cancer risk decreases in women consuming ≥8 cups/day, independent of brewing method.
I można tak bez końca...
Czytając takie różne artykuły czasem przypomina mi się powiedzenie jednego z moich profesorów:
"Statystyka jest jak spódniczka mini - zawsze zakrywa to co najważniejsze"