Autor Wątek: Salvadore Diamente  (Przeczytany 4854 razy)

Offline Geralt0073 Mężczyzna

  • Ojciec Założyciel
  • Wiadomości: 1024
    • wszystkookawie.pl
  • Ekspres: Fracino Cherub, Syfon Hario, Drippery Hario i Tiamo, Phin, Chemex, Tygielek, AeroPress;
  • Młynek: Fiorenzato F83 E, LaCimbali Cadet, Mahlkonig EK 1 BF, Tiamo M. S. H.
Salvadore Diamente
« dnia: 27 Kwiecień 2013, 16:08:40 »
Źródło: Euro Cafe
Metoda przygotowania: Fracino Cherub, syfon, drip

O ile w syfonie i dripie nie była to rewelacja (przy dripie próbowałem różnych temperatur, ale jak dla mnie zbyt gorzka, a za mało kwaskowata, bez dodatkowych smaków), to zaparzona w ekspresie daje ciekawe rezultaty. Odrobinę kwaskowata, nie jest gorzka, a ostatnio wyczuwam w niej jeżyny, tak jeżyny ;) Naprawdę dobra rzecz.

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi