Okej „kawa na ławę” !
Dziękujemy za wasze recenzje !
Cieszymy się, że kawy Wam smakowały. Natomiast tych, którzy jeszcze nie napisali recenzji, prosimy o ich napisanie. Tymczasem przedstawiamy kawy, które Wam wysłaliśmy wraz z opisem sensorycznym.
Kawa numer 1 to Etiopia Amaro Gayo obrobiona metodą natural. Tę kawę cechuje wysoka słodycz, niska kwasowość i przyjemne gęste body. Wyczuwalne są w niej czerwone owoce - na myśl przychodzą nam maliny i owoc granatu. Natomiast aromat jest słodki, przypominający połączeniu orzechów i miodu.
To świetna kawa zarówno do metod przelewowych jak i do espresso.
Kawa numer 2 to…Kamerun Oku, który również „jest naturalem”. Charakterystyka tej kawy jest ciekawa. Mam tu na myśli połączenie cech kaw z ameryki południowej oraz tych z Afryki. Cechuje go średnia kwasowość i słodycz - jagód, suszonych owoców i brązowego cukru. W posmaku wyczuwalny jest orzech włoski.
Poleca się ją do dripa, choć w kawiarni mieliśmy ją również w espresso i była pyszna.
Kawa numer 3 to Kolumbia z plantacji Finca La Isabela, którą zakupiliśmy bezpośrednio od jej właścicieli. Dzięki Adriannie Trujillo, mamy te piękne zdjęcia z trwających obecnie zbiorów:
Tą kawę obecnie wypalamy pod espresso, w którym to znajdziemy smak żółtych śliwek, orzechów i czekolady.
Facebookowicze, mogą obserwować nasze poczynania zarówno w temacie działalności kawiarni jak i palarni, odwiedzając naszego facebooka ->
Palarnia Mała Czarna Jeśli chcecie być na bieżąco z naszą ofertą (oczywiście będziemy ją aktualizować na forum
), to zachęcamy do skorzystania z super aplikacji i strony Caffio. Nasz profil znajduje się pod tym linkiem:
https://www.caff.io/pl/places/386-mala-czarna-wroclawKawy pakujemy w opakowania 200g i 1 kg.
Zamówienia prosimy składać pisząc do nas wiadomość - zanim dorobimy się sklepu internetowego. Mamy nadzieję, że ta „niedogodność” zrekompensuje przyjemność z picia naszych kaw.
Pozdrawiamy!
KAKR i Metiu