Jest bardzo duża rotacja kaw i zdarza się że wyślemy kawę świeższą niż jest to podawane na stronie. Nie praktykujemy pakowanie tego samego dnia kiedy kawa jest palona, chyba że jest brak i że trzeba pilnie wysłać. W drukarce ustawiona jest tylko bieżąca data jako data pakowania, nie ma możliwości że by przesuwać datę do przodu lub wstecz. Kawa jest u nas palona na bieżąco, nie ma zapasów i staramy się aby pod tym względem tak zostało. W tym miesiącu już zostało upalono ponad 1500kg, na pólkach jest koło 60kg a około 150kg z dzisiejszego palenia czeka na zapakowanie w poniedziałek. Kawa po upaleniu, pakowana jest w torebki w odstępie od 1-3 dni.
Na Forum była ogólna rozprawa o tym czy kawę należy sprzedawać wprost z pieca czy należy odczekać dzień, dwa lub np pięć i dopiero potem ją sprzedawać. Każda palarnia ma inne podejście do tego tematu. Kawy w zależności od rodzaju, obróbki, sposobie palenia, maja inny czas odgazowania i ustabilizowania się. Temat rzeka.