Autor Wątek: Kostaryka SHB Tarrazu  (Przeczytany 4151 razy)

Offline Geralt0073 Mężczyzna

  • Ojciec Założyciel
  • Wiadomości: 1024
    • wszystkookawie.pl
  • Ekspres: Fracino Cherub, Syfon Hario, Drippery Hario i Tiamo, Phin, Chemex, Tygielek, AeroPress;
  • Młynek: Fiorenzato F83 E, LaCimbali Cadet, Mahlkonig EK 1 BF, Tiamo M. S. H.
Kostaryka SHB Tarrazu
« dnia: 25 Sierpień 2013, 18:30:58 »
Wypał
nr
Nazwa kawyŻródło kawyWaga
przed paleniem
Waga
po paleniu
Ustawiona
temperatura
Początek
pierwszych strzałów
Początek
drugich strzałów
Temperatura
przed zasypem
Temperatura przy
pierwszych strzałach
Temperatura przy
drugich strzałach
Czas paleniaZdjęcie wypału
18Kostaryka
SHB
Tarrazu
cafeMia16713816011. minuta14. minuta19016717014 minut 30 sekundklik

Cudowne ziarna jako espresso.
Kawa jest wyraźnie kwaskowata i owocowa, a przy tym też czuć trochę czekolady, do tego tak jakby orzeźwiająca, trochę jak mięta.
« Ostatnia zmiana: 25 Sierpień 2013, 18:46:24 wysłana przez Geralt0073 »

Offline Geralt0073 Mężczyzna

  • Ojciec Założyciel
  • Wiadomości: 1024
    • wszystkookawie.pl
  • Ekspres: Fracino Cherub, Syfon Hario, Drippery Hario i Tiamo, Phin, Chemex, Tygielek, AeroPress;
  • Młynek: Fiorenzato F83 E, LaCimbali Cadet, Mahlkonig EK 1 BF, Tiamo M. S. H.
Odp: Kostaryka SHB Tarrazu
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Wrzesień 2013, 16:43:07 »
Wypał
nr
Nazwa kawyŻródło kawyWaga
przed paleniem
Waga
po paleniu
Ustawiona
temperatura
Początek
pierwszych strzałów
Początek
drugich strzałów
Temperatura
przed zasypem
Temperatura przy
pierwszych strzałach
Temperatura przy
drugich strzałach
Czas paleniaZdjęcie wypału
21Kostaryka
SHB
Tarrazu
cafeMia167136,516010. minuta13. minuta19016717314 minutklik

Trochę mocniej wypaliłem.
Bardziej zaakcentowany jest smak czekolady, lecz ciągle jest przyjemny kwasek i taka nutka mięty.
« Ostatnia zmiana: 03 Wrzesień 2013, 16:47:27 wysłana przez Geralt0073 »

Offline Geralt0073 Mężczyzna

  • Ojciec Założyciel
  • Wiadomości: 1024
    • wszystkookawie.pl
  • Ekspres: Fracino Cherub, Syfon Hario, Drippery Hario i Tiamo, Phin, Chemex, Tygielek, AeroPress;
  • Młynek: Fiorenzato F83 E, LaCimbali Cadet, Mahlkonig EK 1 BF, Tiamo M. S. H.
Odp: Kostaryka SHB Tarrazu
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Wrzesień 2013, 19:02:05 »
Wypał
nr
Nazwa kawyŻródło kawyWaga
przed paleniem
Waga
po paleniu
Ustawiona
temperatura
Początek
pierwszych strzałów
Początek
drugich strzałów
Temperatura
przed zasypem
Temperatura przy
pierwszych strzałach
Temperatura przy
drugich strzałach
Czas paleniaZdjęcie wypału
23Kostaryka
SHB
Tarrazu
cafeMia167,5139,716012. minuta15. minuta19016516715 minutklik


Nie jestem pewien, co do tego drugiego strzału, jeśli był to dopiero się zaczynał.
Tak czy inaczej to jaśniejsze palenie i najlepsze.
Gorycz mniejsza niż ostatnim razem.

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi