forum.wszystkookawie.pl

Poradniki - czyli jak mam to zrobić? => Palenie kawy - przepisy => Wątek zaczęty przez: Spinacz w 30 Lipiec 2013, 06:33:57

Tytuł: Indonezja Sumatra Lintung
Wiadomość wysłana przez: Spinacz w 30 Lipiec 2013, 06:33:57
Palarka: GeneCafe
Temp. palenia:
- 7 min. 150 st. C
- 13 min. 242 st. C
Pierwszy crack po 19 min.
(http://img543.imageshack.us/img543/2904/imag0055rq.jpg)
Tytuł: Odp: Indonezja Sumatra Lintung
Wiadomość wysłana przez: Antonio w 30 Lipiec 2013, 10:35:39
No i? :)

Mamy teraz świetne ziarna z tego regionu. Myte i półmyte z Wahana Estate. Niesamowicie wyraziste, ostre, głębokie, całkiem kwaskowate :). Ale największym szlagierem są podobno naturalne ziarna.
Tytuł: Odp: Indonezja Sumatra Lintung
Wiadomość wysłana przez: Spinacz w 30 Lipiec 2013, 12:21:55
Niewiele mogę więcej napisać bo to dosyć stare palenie a nie mogę odnaleźć swojej recenzji :redface:
Tytuł: Odp: Indonezja Sumatra Lintung
Wiadomość wysłana przez: WS w 31 Lipiec 2013, 10:04:35
Myte i półmyte z Wahana Estate.

A właściwie co to znaczy półmyte ziarna? Myte niedokładnie, wymyta  tylko połowa ziarenka?
Tytuł: Odp: Indonezja Sumatra Lintung
Wiadomość wysłana przez: Antonio w 23 Luty 2014, 14:36:53
Nic wspólnego z myciem to nie ma. Łatwo można w Google znaleźć informacje na ten temat: semi washed, pulped natural itd.

Łączę posty. F.

Po paru miesiącach można inaczej spojrzeć na świat. Faktycznie, głupio po polsku pisać o półmyciu ;). Nie wiem skąd mi to przyszło do głowy... Może dlatego, że istnieją na świecie półgłówki i półprawdy? Dzięki za uwagę.