forum.wszystkookawie.pl

Opinie, testy i porównania => Ekspresy kolbowe => Wątek zaczęty przez: Bilazaurus w 13 Kwiecień 2020, 20:45:25

Tytuł: Który Gaggia Classic?
Wiadomość wysłana przez: Bilazaurus w 13 Kwiecień 2020, 20:45:25
Cześć,
Poszukuję ekspresu kolbowego "na początek". Umknęła mi wczoraj okazja na Lelita Annę za dobrą cenę :( Zawsze moją uwagę zwracała Gaggia Classic. Teraz jest w śmiesznej cenie Euro za 999zł (model RI9403/11), wiem za to że jest też New Gaggia Classic za kilkaset złotych więcej. Czy te konstrukcje znacznie się różnią?
Tytuł: Odp: Który Gaggia Classic?
Wiadomość wysłana przez: Bilazaurus w 13 Kwiecień 2020, 22:19:42
Ok. Temat do zamknięcia. Jednak cena promocyjna przywrócona i zamówiłem Lelita :)
Tytuł: Odp: Który Gaggia Classic?
Wiadomość wysłana przez: GrzegorzP w 13 Kwiecień 2020, 23:26:56
Znacznie się różnią. Tańsza była produkowana w Rumunii, ma tańsze podzespoły, choć ma stalowy bojler, co dla niektórych może być zaletą. Nowsza, to oryginalna Włoszka, ma zawór trójdrożny, profesjonalną dyszę do spieniania. Moim zdaniem warto dopłacić 300 do wydania trzeciego, poprawionego. Na pewno będzie ją łatwiej odsprzedać, jeśli będzie zadbana.
Tytuł: Odp: Który Gaggia Classic?
Wiadomość wysłana przez: wielkik w 14 Kwiecień 2020, 10:00:09
Jak Gaggia Classic to koniecznie w nowej wersji. Wersja o której piszesz m.in. ma cienki blaszany bojler, brak zaworu trójdrożnego, brak profesjonalnej dyszy do spieniania. W nowej wszystkie te rzeczy masz znacząco poprawione.
Tytuł: Odp: Który Gaggia Classic?
Wiadomość wysłana przez: mlopus w 14 Kwiecień 2020, 10:12:58
Użyj opcji szukaj, jest wątek z opisem zmian w nowej G.