Dzień dobry wszystkim,
Jestem z Bydgoszczy, aczkolwiek mieszkam w Londynie. Kawa stanowi moją pasję od wielu lat i tak jak z początku było to szukanie po prostu czegoś smaczniejszego do zrobienia w prostej kolbie albo na przelewie, tak teraz nie zliczę różnych bibelotów w mojej kuchni, głównie do alternatyw. Godzinami zwykle szukam palarni, aby znaleźć, co akurat jest w sezonie i będzie mi odpowiadać. Jeżdżąc po świecie, jedni pędzą pod Golden Gate, ja zaś do Wrecking Ball, gdzie trzecia fala miała swoje początki (przynajmniej jako nazwa). Bzik na punkcie kawy, rozmowy w palarniach i kawiarniach, a także godziny z artykułami na ich temat dają mi dużo pozytywnej energii do poznawania tego świata, a i w pewnym stopniu przyczyniło się do kariery zawodowej, tłumacząc dla jednej z większych marek ekspresów (aczkolwiek nie mogę powiedzieć której :'( ). Forum to przeglądałem od lat, sprawdzając głównie pchli targ a także ciekawostki na temat sprzętu. Stwierdziłem jednak, że czas nadszedł na dołączenie do tego grona i przestać być tylko biernym czytelnikiem.