Autor Wątek: Euro Cafe - Książka skarg i wniosków  (Przeczytany 443098 razy)

Offline krystians Mężczyzna

  • Global Moderator
  • Wiadomości: 6206
    • Lens tru3
  • Ekspres: ap, fp, moka, phin, tygielek, v60-2, Kalita, Kompresso
  • Młynek: Kinu m47, Wilfa Uniform
Odp: Euro Cafe - Książka skarg i wniosków
« Odpowiedź #300 dnia: 02 Luty 2018, 18:46:29 »
ja też mam ;) kawka dziś przyszła, +trochę ziarenek etiopskich z Double shot.Pasuje na tę okazję jak ulał. Może dwa minusy i w tym wypadku dadzą plus i jakoś to przeżyję
« Ostatnia zmiana: 02 Luty 2018, 18:51:43 wysłana przez krystians »

Offline siewcu Mężczyzna

  • Wiadomości: 5085
  • Ekspres: LaPa EP
  • Młynek: Aergrind
Odp: Euro Cafe - Książka skarg i wniosków
« Odpowiedź #301 dnia: 02 Luty 2018, 21:04:27 »
Zmiksuj 50/50 i daj znać ;)

Offline Kondzior Mężczyzna

  • Wiadomości: 161
  • Ekspres: Izzo Alex Duetto , alternatywa
  • Młynek: Santos , Nagema, ręczne
Odp: Euro Cafe - Książka skarg i wniosków
« Odpowiedź #302 dnia: 03 Luty 2018, 11:46:06 »
No to i ja zaczynam kawki z nowej dostawy. Na pierwszy ogień idzie zachwalana przez Was  Uganda Bukonzo. Po niej Honduras La Bendicion Red Honey microlot, kawa która mam nadzieję najbardziej mnie zaskoczy ze wszystkich kaw z tego zamówienia   :pycha:  .

Offline ArekG

  • Wiadomości: 2
  • Ekspres: Wilfa Svart Classic, Moka Bialetti (6tz i 2tz), aeropress, phin, ROK, FP Timemore, Hario V60
  • Młynek: Wilfa Svart WSCG-2, Timemore Chestnut
Odp: Euro Cafe - Książka skarg i wniosków
« Odpowiedź #303 dnia: 06 Luty 2018, 11:39:03 »
Wczoraj odebrane.
Wielkie dzięki za spełnienie mojej prośby pomimo pierwszego zamówienia  :szampan:.
Zapach po otwarciu paczki... brak słów! Jestem w niebie.


Offline Miguelprado

  • Wiadomości: 18
  • Ekspres: Hario v2
  • Młynek: Rhinowares
Odp: Euro Cafe - Książka skarg i wniosków
« Odpowiedź #304 dnia: 06 Luty 2018, 12:05:55 »
A do mnie nic nie dotarło, inpost jest do dupy


Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka


Offline ranGo Mężczyzna

  • Administrator
  • Wiadomości: 2372
    • Euro Cafe
  • Ekspres: Dalla Corte Mina, Moccamaster, V60, Chemex, Kalitta, Aeropress,
  • Młynek: RTF64, Lido2, Lido3, Ditting, Mahlkoenig, Quamar80e
Odp: Euro Cafe - Książka skarg i wniosków
« Odpowiedź #305 dnia: 06 Luty 2018, 12:21:09 »
Proszę o kontakt mailowy lub telefon do palarni, sprawdzimy gdzie jest pana paczka i czemu jeszcze nie dostarczona.

Offline Miguelprado

  • Wiadomości: 18
  • Ekspres: Hario v2
  • Młynek: Rhinowares
Odp: Euro Cafe - Książka skarg i wniosków
« Odpowiedź #306 dnia: 06 Luty 2018, 13:59:52 »
Poczekam jeszcze dzisiaj, na razie nie będę zawracal Panu glowy

Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka


Offline krystians Mężczyzna

  • Global Moderator
  • Wiadomości: 6206
    • Lens tru3
  • Ekspres: ap, fp, moka, phin, tygielek, v60-2, Kalita, Kompresso
  • Młynek: Kinu m47, Wilfa Uniform
Odp: Euro Cafe - Książka skarg i wniosków
« Odpowiedź #307 dnia: 06 Luty 2018, 23:17:41 »
Przeżyłem :)
Ta Etiopia Koke rzeczywiście jest świetna, słodka, aromatyczna. Takie Etiopie z mokrej obróbki bardzo lubię. 


Offline Cinello

  • Wiadomości: 424
  • Ekspres: V60
  • Młynek: Kinu M47
Odp: Euro Cafe - Książka skarg i wniosków
« Odpowiedź #308 dnia: 07 Luty 2018, 01:14:05 »
Minęło już trochę czasu, ale... bardzo dziękuję za Las Lajas! Takie to dobre było...

Offline ranGo Mężczyzna

  • Administrator
  • Wiadomości: 2372
    • Euro Cafe
  • Ekspres: Dalla Corte Mina, Moccamaster, V60, Chemex, Kalitta, Aeropress,
  • Młynek: RTF64, Lido2, Lido3, Ditting, Mahlkoenig, Quamar80e
Odp: Euro Cafe - Książka skarg i wniosków
« Odpowiedź #309 dnia: 07 Luty 2018, 18:32:46 »
Po kawach z Las Lajas i El Rosario, w przyszłym tygodniu w sklepie pojawi się Red Catuai Honey z plantacji Sonora. To taka mała kontynuacja kostarykańskich kaw z obróbki Honey .
Proces ten jest bardziej pracochłonny ale pozwala i zaoszczędzić ogromne ilości wody gdyż do obróbki 1kg kawy należy zużyć około  25l wody.

http://www.sonoracoffee.com/home


Offline Evanduril Mężczyzna

    • pluszanki.pl
  • Wiadomości: 339
    • Projektowanie graficzne i fotografia
  • Ekspres: Aeropress/Prismo, OXO Good Grips, Kawiarka, Phin, Gaggia Classic
  • Młynek: 1zespresso/MYM 54, Baratza Sette 270
Odp: Euro Cafe - Książka skarg i wniosków
« Odpowiedź #310 dnia: 12 Luty 2018, 18:14:33 »
Jaki jest patent na Kenię Superstar AA TOP w Aeropressie? Nic nie mogę z niej wyciągnąć poza kwaskowatością :/

Offline Pawcio Mężczyzna

  • Wiadomości: 1217
  • Ekspres: AP, FP, CD, V60-02, phin, ekspres przelewowy, kawiarka
  • Młynek: Timemore Chestnut, 1Zpresso JX-PRO
Odp: Euro Cafe - Książka skarg i wniosków
« Odpowiedź #311 dnia: 12 Luty 2018, 18:22:48 »
U mnie czeka ona na otwarcie opakowania, które nastąpi pojutrze. Tak więc przyłączę się do twojego zapytania ;) Może temperatura wody za niska?

Offline Karlin Mężczyzna

  • Wiadomości: 50
  • Ekspres: Alternatywa
  • Młynek: Comandante MK3
Odp: Euro Cafe - Książka skarg i wniosków
« Odpowiedź #312 dnia: 12 Luty 2018, 20:01:41 »
Jaki jest patent na Kenię Superstar AA TOP w Aeropressie? Nic nie mogę z niej wyciągnąć poza kwaskowatością :/

Mój patent to młynek Comandante i woda źródlana.

Offline Evanduril Mężczyzna

    • pluszanki.pl
  • Wiadomości: 339
    • Projektowanie graficzne i fotografia
  • Ekspres: Aeropress/Prismo, OXO Good Grips, Kawiarka, Phin, Gaggia Classic
  • Młynek: 1zespresso/MYM 54, Baratza Sette 270
Odp: Euro Cafe - Książka skarg i wniosków
« Odpowiedź #313 dnia: 12 Luty 2018, 22:38:51 »
Temperatury próbowałem w zakresie od 85 do 96 stopni, młynek - cóż, jakoś inne kawy jestem w stanie zmielić tak, aby dawały bardzo dobre rezultaty, więc nie tutaj leży problem. Wodę mam z Osmozy. A próbowałem nawet destylowanej, żeby więcej wyciągnęła.

Niektóre kawy widziałem, że parzone są ponad 3 minuty, ja do tej pory robiłem max 2 minuty i 15 sekund wyciskania. Może tutaj da się coś zmienić?

Offline Cinello

  • Wiadomości: 424
  • Ekspres: V60
  • Młynek: Kinu M47
Odp: Euro Cafe - Książka skarg i wniosków
« Odpowiedź #314 dnia: 12 Luty 2018, 22:57:33 »
Wodę mam z Osmozy. A próbowałem nawet destylowanej, żeby więcej wyciągnęła.

Mineralizujesz to później :)?

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi