Autor Wątek: A może coś innego...  (Przeczytany 5631 razy)

Offline DrUsagi Mężczyzna

  • Global Moderator
  • Wiadomości: 6342
  • Ekspres: Conti CC100 PM, FE-AR La Peppina, Arrarex Caravel, alternatywa, w renowacji: Pedretti KIM Express
  • Młynek: Gastronomiczne 65mm, małe stożki głównie pod alternatywę
A może coś innego...
« dnia: 15 Maj 2013, 18:51:35 »
Witaj! Może czas pomyśleć nad herbaciano/kawowym drinkiem? Ktoś słyszał o czymś takim?
LMWDP #469

Offline ziomiwan

  • Wiadomości: 218
  • Ekspres: SIEMENS EQ6 S500, Faema Faemart
Odp: A może coś innego...
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Maj 2013, 19:06:00 »
Może będziemy prekursorami w temacie takich drinków? ;)

Offline Mario Barista Mężczyzna

  • Ojciec Założyciel
  • Wiadomości: 577
  • Ekspres: Ascaso Basic| Aero| Dripper| Chemex| FP|
  • Młynek: Ascaso I-2 mini| Elektra MXC|
Odp: A może coś innego...
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Maj 2013, 19:20:40 »
 :bry: ziomiwan




Offline Jaro Mężczyzna

  • Ojciec Założyciel
  • Wiadomości: 862
  • Ekspres: tygielki, phin, Izzo Alex DuettoII
  • Młynek: Macap MX900
Odp: A może coś innego...
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Maj 2013, 20:27:19 »
Witam serdecznie ;)
Odnoszę wrażenie, że niektóre wątki pięknie się nam rozwiną
Proszę o ikonkę herbata jak ta  :kawa:
Najbardziej boję się whisky, bo po whisky nie boję się niczego...

Offline gsh

  • Ojciec Założyciel
  • Wiadomości: 41
Odp: A może coś innego...
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Maj 2013, 20:38:08 »
espresso shot :) pyszne ! do kieliszka ( 40ml ) lejemy trochę espresso, potem wódka orzechówka ( lub odwrotna kolejność, muszę spytać jak to robimy bo tylko konsumuję ) i na górę kapka zimnej bitej śmietany. Najpierw czuć cieplutki espresso jak przepływa przez przełyk, potem  pojawia się moc alkoholu i na koniec zostaje w ustach kapka bitej śmietany która łagodzi smaki i pozostawia lekki słodki posmak. Pycha :) Chociaż nie jestem zwolennikiem takich popitek smakowych, jednak to mi smakuje. Tylko uwaga, kilkanaście takich shotów pod rząd może być zdradzieckie.



Offline DrUsagi Mężczyzna

  • Global Moderator
  • Wiadomości: 6342
  • Ekspres: Conti CC100 PM, FE-AR La Peppina, Arrarex Caravel, alternatywa, w renowacji: Pedretti KIM Express
  • Młynek: Gastronomiczne 65mm, małe stożki głównie pod alternatywę
Odp: A może coś innego...
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Maj 2013, 10:49:51 »
A może admin wydzieli nasze rozmowy o Cascarze do odzielnego wątku - bo coś czuję, że ludziska będą próbować :)
LMWDP #469

Offline Olak Kobieta

  • Matka Założycielka
  • Wiadomości: 634
Odp: A może coś innego...
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Maj 2013, 11:28:01 »
Mnie oprócz kawy chyba nic nie smakuje

Zapomniałeś o pokrzywie... :evil:
Imperfection is Beauty, madness is Genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring - M. Monroe

Online Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 10514
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: A może coś innego...
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Maj 2013, 11:36:26 »
Pokrzywa jest fajna w ogóle, w kuchni. Powinna być podstawowym warzywem, obok kapusty, marchewki itp. W Italii ludzie jakoś nie stronią od takich specyjałów...

Offline Olak Kobieta

  • Matka Założycielka
  • Wiadomości: 634
Odp: A może coś innego...
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Maj 2013, 11:46:33 »
Podobnie jak nagietek, świeży mniszek, mięta, czy bylica (nie pamiętam która).
Nie nabijam się z pokrzywy. Sama mam zamiar pić sok, bo doskonale oczyszcza i działa moczopędnie - trzeba się oczyścić po zimie i po zrzuceniu tych kilogramów. Wątroba i tak ma co robić.
Imperfection is Beauty, madness is Genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring - M. Monroe

Offline Spinacz Mężczyzna

  • Administrator
  • Wiadomości: 4826
Odp: A może coś innego...
« Odpowiedź #9 dnia: 30 Sierpień 2013, 13:06:50 »
Dyskusja o Cascarze w TYM wątku

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi