Mam kłopot z zaparzaniem kawy w aeropressie. Pewnie popełniam jakieś typowe błędy, jak to na początku, ale nie jestem w stanie tego zweryfikować z powodu braku doświadczenia.
Co bym nie robił, jakiej kawy bym nie używał, jak bym nie mielił kawy, z jakiego sposobu bym nie korzystał, to w ogóle nie czuję smaku danej kawy. Jest w smaku trochę lepsza od typowej marketowej, ale nie czuję żadnych nut smakowych, które sa wymienione w opisach tych kaw. Chyba, że picie takiej marketowej kawy do tego stopnia stępiło moje kubki smakowe, że nie jestem w stanie tego rozróżnić.
Młynek to timemore c2, mieliłem na różnych klikach, 11-15 i 20-25, woda to primavera, wodę lałem w temperaturze 80 i 90-94 stopni.
Kawy to Hayb blend, sie przelewa owoc i Kolumbia tres dragones.
Chyba, że za krótko ją parzę albo za długo. Nie jestem w stanie nic konkretnego na razie osiągnąć.
Proszę o pomoc, jakieś wskazówki dla początkującego kawosza.