Dzień dobry
Pierwszy raz zbieram "głos" na tym szanownym forum.Na wstępie chciałbym podziękować forumowiczom za możliwość skorzystania z Waszej wiedzy na temat KAWY.Przygodę z tym ziarnem na poważniej zacząłem w tym roku w marcu .Wcześniej byłem i jestem nadal smakoszem zielonych herbat.Przez czysty w 2022 r. przypadek w Empiku natknąłem się na roczny terminarz na kanwie Kawy.Przeczytałem całość i się zaczęło.Z kawą jak chyba większość ludzi miałem od zawsze do czynienia , ale w sumie bardzo rzadko ją pijałem, jakaś taka lura sobie myślałem, green tea to jest zacny napój.Podpytałem przyjaciela zacnego smakosza i znawcy tematu o co w tym chodzi plus internet a tu wiadomo jest wszystko ,ale należy być czujny.Trafiłem na to forum i tutaj faktycznie jest kopalnia wiedzy.Zacząłem od Alternatyw czyli V60,Aeropress,Chemex ,waga, termometry itp.Ale najważniejszy jest młyn i forum mnie w tym utwierdziło .Oczywiście ziarno, jakie, skąd ,proces obróbki,palenie ,ale młyn to początek drogi.I tak po wielu miesiącach eksperymentów łącznie z Ekspresem Przelewowym Brazen Plus 3.0 pasuje też pod Dripy,Chemex, taki chciałem ,pomyślałem o Ekspresie Kolbowym .Mój przyjaciel mówi spróbujesz kawy z kolby to zobaczysz.No to trzeba spróbować na blacie w kuchni zostało kapke miejsca.Dlatego jeszcze raz chcę podziękować forumowiczom za skorzystanie z Waszej wiedzy i jakiś czas temu zakupiłem Quick Mill Carolla Evo PID.Nie pijam kawy z mlekiem sorry okazjonalnie.Dlatego zakupiłem NanoFoamer V2, po forum.W związku z tym mam pytanie i prośbę czy koledzy może znają ,wiedzą coś więcej niż "instrukcja" o uruchomieniu Carolli.Spkojnie leży w kartonie już kilka miechów i nadszedł czas na odpał.Zawór mam,ale to pózniej.Slepe sitko jest i środki do czyszczenia również.Żeby jej nie było smutno to na blacie spotka Fiorenzato Allground ,1Zpresso K-Ultra i C3. Dziękuję .