Udało nam się zaktualizować wybór paczkomatów, to poszliśmy o krok dalej i zaktualizowaliśmy system płatności. Zaczęliśmy współpracę z nowym operatorem płatności i mamy nadzieję, że problemy, które pojawiały się dotychczas, znikną na stale. Największym problemem było niedokończenie płatności i brak możliwości ponownej płaty, wtedy musieliśmy ręcznie generować dla Was linki do ponownej płatności. Niektóre płatności były zawieszone w serwisie i należało ręcznie ich zaksięgować i wysyłać powiadomienia do Was.
Panel Tpay jest przejrzysty i czytelny, łatwo wybrać swój kanał płatności a w razie niedokończenia transakcji, dostajemy przypomnienie od operatora z linkiem do dokończenia rozpoczętej płatności.
W mailu, którego dostajecie od nas po zakończonym zamówieniu, znajduje się link pod opisem: Sprawdź status swojego zamówienia, i w nowootwartym oknie pojawia się opis zamówienia — również z przyciskiem Tpay do płatności.
Prosimy o informacje w razie wystąpienia jakiegokolwiek problemu z płatnościami.
Odnośnie do kaw przygotowanych dla Was na ten jesienny okres podajemy najpierw to co nam się najszybciej kończy: Cafe Cubano, Gwatemala La Inteligencia, BezPresso decaf, a w przelewach Burundi Twaranyuzwe, Kenia Gicherori, Salwador El Cerro.
Z nowych kaw wspaniałe przyjęła się Brazylia Sweet edition, a w sklepie pojawiła się już nowa Gwatemala Antigua z plantacji San Sebastian, jednej z najlepszych w regionie. Nie ma jej dużo, więc w kolejce za nią czeka Gwatemala Huehuetenango Finca Insul i odmiana, w której specjalizują się na tej plantacji, Pacamara Wild Berrries. Okazało się, że Peru Diamante, na szczęście jeszcze jest dostępne, wspaniałe sprzedaje się również Sumatra Queen Ketiara.
Z ciekawostek, do espresso mamy Kenię z obróbki naturalnej i jest to propozycja dla tych, co chcą spróbować czegoś innego z kraju mytej arabiki. Nie jest to kawa owocowa, tak jak przyzwyczailiśmy się do kaw z tego kraju, a bardziej poczujemy w filiżance kwiatowo-czekoladowe nuty.
Do filtrów przygotowaliśmy Wam dwa microloty z regionu Huehuetenango w Gwatemali. Kawy są z obróbki naturalnej, pierwsza z plantacji La Granadą, następna pojawi się w sklepie kawa z plantacji La Danta. Z Salwadoru mamy znowu dobrą propozycję, tym razem Finca La Reforma, ale obróbka tak samo naturalna jak z El Cerro. Dawno nie było Brazylii w przelewach, więc w sklepie pojawi się Daterra Fool Bloom z selekcji Daterra Collection, w której znajdują się kawy z oceną 86-89. „Monotonię” naturali rozbije Kostaryka San Francisko.
Na dalszą część jesienni zarezerwowane są dwie kolumbijskie kawy, jedna odmiana, ale dwie różne obróbki. Odmiana Mandela to skrzyżowanie wyselekcjonowanej Caturry i Timor Hybryd, aby zapewnić jej odpornośc na choroby, a następnie znowu została skrzyżowana z etiopskimi odmianami Sudan Rume, Daleco i Villa Sarchi. Odmiana potem została wyselekcjonowana pod względem najlepszych wyników i ustabilizowana. Kawa przychodzi z plantacji La Esperanza.
Na pewno wiecie, że to nie jest koniec wszystkich nowości, bo w kolejce czeka jeszcze parę wspaniałych kaw.
Finca Isnul Family Bonds Guatemala From a Drone: