Krzysztof Barabosz zaparzał po 200ml w tym i tutaj cytat z jego facebookowej wypowiedzi:
"Z ciekawostek
Szybkość przepływu wody uzależniona jest od temperatury wody. Im wyższa temperatura, tym większe ciśnienie wytwarza się w klepsydrze z "prysznicem" co przekłada się na szybszy przepływ.
Przykład.
Woda o temperaturze 18 st. C
- 200ml / Master A / 4 min. 25 sek.
- 200ml / Kalita 155 / 4 min. 15 sek.
- 150ml / Master A / 3 min. 50 sek.
- 150ml / Kalita 155 / 3 min. 35 sek.
Woda o temperaturze 94 st. C
- 200ml / Master A / 3 min. 00 sek.
- 200ml / Kalita 155 / 2 min. 50 sek.
Wbrew pozorom poza tym, ze otrzymujemy powtarzalne i zbalansowane kawy, zabawy z Master A jest co nie miara
A jeszcze dochodzi polewanie pulsacyjne itp itd."