forum.wszystkookawie.pl

Dział Organizacyjny => Aktualności i ogłoszenia => Wątek zaczęty przez: ranGo w 23 Sierpień 2017, 21:01:34

Tytuł: Brazil Fresh Crop - Cupping 26.08 Łódź
Wiadomość wysłana przez: ranGo w 23 Sierpień 2017, 21:01:34
Kawy z różnych regionów i mikroregionów w Brazylii przedstawi firma Cafemporio z Wrocławia w Sobotę 26 Sierpnia w godzinach 10:30 - 14:30.

Wiele brazylijskich gospodarstw i spółdzielni stara się rozwijać nowe odmiany i nowe sposoby przetwarzania kawy. Cafemporio pragnę zaproponować kawy z regionów: Sul de Minas; Carmo de Minas; Mogiana; Cerrado (Carmo Paranaiba); Matas de Minas (Araponga); Espirito Santo (Venda Nova do Imigrante, Castelo). Nowe zbiory - nowe smaki.

Sobota 26 Sierpnia od 11:00 - 12:30 lub od 13:00 - 14:30 , Euro Cafe ul. Legionów 122/7
Więcej informacji na E-mail: [email protected]; Tel : +48 608 333 512

Zapraszamy

(http://cafemporio.com/uploads/3/4/6/8/34680891/background-images/2021099440.jpg)

Tytuł: Odp: Brazil Fresh Crop - Cupping 26.08 Łódź
Wiadomość wysłana przez: ranGo w 23 Sierpień 2017, 22:10:06
http://scontent-frt3-2.cdninstagram.com/t50.2886-16/20954935_131498747465195_5063047515998257152_n.mp4 (http://scontent-frt3-2.cdninstagram.com/t50.2886-16/20954935_131498747465195_5063047515998257152_n.mp4)
Tytuł: Odp: Brazil Fresh Crop - Cupping 26.08 Łódź
Wiadomość wysłana przez: JanekdF w 23 Sierpień 2017, 23:22:43
Co, jak... firma z Wrocławia i prezentuje się w Łodzi? A gdzie spotkanie we... uwaga... Wrocławiu?
Ehh, udanego spotkania, tylko zazdrość przeze mnie przemawia.
Tytuł: Odp: Brazil Fresh Crop - Cupping 26.08 Łódź
Wiadomość wysłana przez: KAKR w 26 Sierpień 2017, 15:56:02
Prezentowali sie we Wroclawiu  na Przelewkach Czarno Deszczowych w Malej  Czarnej w lipcu.
Tytuł: Odp: Brazil Fresh Crop - Cupping 26.08 Łódź
Wiadomość wysłana przez: ranGo w 01 Wrzesień 2017, 12:13:48
Cafemporio prezentowało się we Wrocławiu ale tym razem w Łodzi znalazły się sample z tegorocznych, jeszcze trwających zbiorów. Dwadzieścia kaw z regionów Sul de Minas, Matas de Espirito, Cerrrado, głównie odmiany Yellow Bourbon, Catucai, Mundo Novo - myte, naturale i honey obróbki.
Goście z "konkurencyjnych" palarni okazały się bardzo miły i sympatyczny a załoga Cafemporio zachowała się bardzo profesjonalnie przy prezentacji swoich kaw.
Każda z kaw została zaparzona w dwóch filiżankach ale przy mniejszym cuppingu polecamy aby to zrobić w trzech. Przy niektórych kawach była zauważalna różnica smakowa więc ta trzecia pozwoli wskazać który smak jest bardziej "prawdziwszy" lub wyłapać defekt.

(http://www.eurocafe.com.pl/images/Cafemporio/c0.JPG)

(http://www.eurocafe.com.pl/images/Cafemporio/c1.JPG)

(http://www.eurocafe.com.pl/images/Cafemporio/c4.JPG)

(http://www.eurocafe.com.pl/images/Cafemporio/c7.JPG)

(http://www.eurocafe.com.pl/images/Cafemporio/c8.JPG)

(http://www.eurocafe.com.pl/images/Cafemporio/c9.JPG)

(http://www.eurocafe.com.pl/images/Cafemporio/d1.JPG)

(http://www.eurocafe.com.pl/images/Cafemporio/d2.JPG)

(http://www.eurocafe.com.pl/images/Cafemporio/d3.JPG)

(http://www.eurocafe.com.pl/images/Cafemporio/d4.JPG)

(http://www.eurocafe.com.pl/images/Cafemporio/d6.JPG)

(http://www.eurocafe.com.pl/images/Cafemporio/d7.JPG)

(http://www.eurocafe.com.pl/images/Cafemporio/d8.JPG)