Kenya Nieri KaiguriŹródło: The Barn Berlin
Obróbka: Myta
Ziarno i palenie ( data palenia 9.02 ), typ palenia: filter roast
Metoda przygotowania:Chemex, 39 g ( po odsianiu )/630 g wody, temp. 88 stopni. Preinfuzja 30 s/80 g wody
Aromat i smak:
Już po otwarciu opakowania można poczuć niesamowite aromaty czerwonych owoców, które po zmieleniu są jeszcze bardziej wyraźne. W naparze jest podobnie, maliny i całe pokłady porzeczek i truskawek. W smaku bardzo ujmująca kwaskowatość najbardziej przyjemna po lekkim ostygnięciu
Metoda przygotowania:
Dripper Kalita, doza jw., temp. jw.
Aromat i smak bardzo podobne jak przy chemexie ale napar jest bardziej intensywny i kwaskowatość jest bardziej dominująca.
Ta kawa na pewno nie zawiedzie poszukiwaczy doskonałej kwasowości w dripie i pełni aromatów. Jest to moje drugie podejście do tej kawy i jak na razie jest to mój nr jeden w dripie. Muszę jak najszybciej spróbować teraz Kenii od MastroAntonio.