The Barn - Rwanda Huye Mountain (washed, Red Bourbon) [espresso]
Dla lubiących owocowe espresso Huye Mountain staje na wysokości zadania. Bardzo owocowa, czysta, słodka, złożona. W aromacie jak dla mnie czerwono - fioletowa. Dominują suszone owoce i dojrzałe ciemne winogrona, pojawiają się też łagodne kwiatowe nuty. Bardziej przypomina mi kawy z naturalnej obróbki niż mytej. Smakowitość.
Znów muszę pochwalić piękne kawy wypiekane przez naszego forumowego kolegę @pafcio0.
Nanopalarnia Toruńska - Burundi Bubezi (Washed)[filtr]
Świetna, intensywna, gładka, słodko-kwaskowa, złożona. Przywodzi na myśl trochę kawy z Kenii. Intensywne aromaty róży, rabarbaru i cytrusów łączą się z delikatnyim akcentami karmelowo-mlecznymi, słodyczą landrynkową i przyjemnym gładkim body. Mniej kwaskowa niż większość Kenii ale nie mniej interesująca.
Nanopalarnia Toruńska - Kolumbia Tres Dragones Potosi Farm (Natural)[filtr]
Świetna kawa dla lubiących winne aromaty kaw z naturalnej obróbki. Syropowato gęsta, słodka, owocowa, złożona. W aromatach wyczułem aromaty winne, słodką mandarynkę, ciemno-fioletowe kwiaty, śliwkę, truskawkę i zaskakujący aromat eukaliptusa.