forum.wszystkookawie.pl
Opinie, testy i porównania => Kawa => Wątek zaczęty przez: hlary w 08 Wrzesień 2016, 12:17:27
-
Fantastyczna kawa. Piękny mocny aromat czarnych jagód. Moja żona stwierdziła, że kawa musi być aromatyzowana lub co najmniej kawowiec przesadzany krzakami jagód. W smaku też z początku dominują jagody, a potem pojawia się czekolada i to delikatnie ... deserowa, bez nadmiernej goryczy. Temperatura na PID-zie 90 C, ale trochę za grubo zmieliłem i 25 ml w 18 sek. To był pierwszy shot. Następne już zmienię nastawienia młynka. Młynek był nastawiony na Santosa. :pycha:
-
Obróbka Red Honey. W espresso prym wiodą leśne owoce, z dominacją czarnych jagód, także niewielkie nuty czekolady. Espresso jest mocno owocowe, słodkie, bez goryczki. Posmak podobny, długi i miły. Bardzo fajne ziarenka .
-
jedna z lepszych jakie miałem, jest słodycz, owocowa nuta i body. Już 3 razy u mnie gościło i pewnie nie ostatni.
-
Ulubiona kawa mojej żony. Mi też b. smakuje.
-
Potwierdzam, bardzo lubię tę kawę również dlatego, że sporo aromatów zostaje w naparze i samym smaku, a nie tylko w zapachu. Do tego kwaskowatość jest minimalna, bardzo "ugładzona", więc nadaje się dla tych mniej tolerujących soki owocowe w kawie ;)
-
Nie wiem czy zauważyliście, że WS opisał ziarna z obróbki Red Honey, a w tytule jest Natural. Te pierwsze wkrótce się nam już skończą, te drugie na szczęście nie :).