@skansen. Ja ją „regularnie” krytukuje, nie. Czasem tylko napiszę swoje zdanie o niej. Stwierdzę fakty.
Napisałem też o wielkim rozczarowaniu po pierwszym kontakcie z tym ekspresem, zaraz po jego premierze. O jego fatalnym wykonaniu, slabym spasowaniu elementów z cienkiej blachy, pierwszej wersji. I wygórowanej cenie w stosunku do jakości.
W późniejszych wypowiedziach napisałem też, że producent znacznie poprawił jakość wykonania ekspresu od wersji v3. Teraz ten ekspres produkowany w różnych wersjach wygląda kosmicznie, szczególnie w niepraktycznym białym kolorze.

Cieszę się że Lelit pracuje nad rozwojem tego modelu, Bianca odniosła niewątpliwie sukces rynkowy.
Modelem tym Lelit wyznaczył nowy trend w ekspresach domowych, montując w nim profilowanie.
ECM & PROFITEC zaadoptowali natychmiast pomysł Lelita
@skansen, ja nie jestem bezkrytyczny wobec swojego sprzętu który posiadam. Nie chwalę go tylko z powodu, że go mam.
Bezzera spisuje się świetnie, są drobne rzeczy które bym ulepszył, a o jedną to mam nawet pretensje do producenta, brak systemu ochrony ostatniego shota w przypadku gdy kończy się woda w zbiorniku. Poprawka w oprogramowaniu mogla by to wyeliminować.
Producent myśli, że większość klientów podłączy ekspres do wody. Na początku eksploatacji mocno mnie to wkurzało. Musiałem się nauczyć pamiętać o dolaniu wody w porę.

Nie ma totalnie bezawaryjnych ekspresów, są tylko takie które psują się częściej.
To są słowa mojego kolegi, który od wielu lat zajmuje się serwisowaniem ekspresów automatycznych.
Wpadki zalicza większość firm.