;

Autor Wątek: Sekretny Kawowy Święty Mikołaj - Third Wave Wichteln 2016  (Przeczytany 4885 razy)

Offline Miklas Mężczyzna

  • Wiadomości: 689
  • Pomógł: 8
    • Instagram
  • Ekspres: Astoria CKE + sitka IMS, AeroPress, FrenchPress, Hario V60-02, V60-01, Kawiarka Bialetti 3tz
  • Młynek: Macap M4D, Kinu M47
Odp: Sekretny Kawowy Święty Mikołaj - Third Wave Wichteln 2016
« Odpowiedź #60 dnia: 10 Styczeń 2017, 13:32:15 »
Jest, dzisiaj przyszła kochana kawusia :). Będę próbował wieczorkiem po pracy :).

Clipboard01.jpg

Offline SMaN

  • Wiadomości: 254
  • Pomógł: 4
  • Ekspres: NS OSCAR II, V60-02, Aeropress
  • Młynek: San Remo SR70, 2xVintage
Odp: Sekretny Kawowy Święty Mikołaj - Third Wave Wichteln 2016
« Odpowiedź #61 dnia: 11 Styczeń 2017, 19:59:13 »
Już straciłem nadzieję.

free image hosting

a tu niespodzianka. Ziarna prosto z Sao Paulo. Trochę przykro, bo spędziła miesiąc na poczcie, została rozpakowana z kartonu, ale dodatkowo przedziurawiona torebka. Celnicy nie mogli uwierzyć, że kawę z Brazyli wysłano  :wow2: ?

Region - Montanhas Capixadas - ES
Fazenda - Sitio Gaia
Wysokość- 950 m
Odmiana: Iapar 59
Obróbka: Cereja Descascado - nie wiem co to znaczy - Peeled cherry mówi tłumacz nie wiem dokłądnie
« Ostatnia zmiana: 11 Styczeń 2017, 20:08:05 wysłana przez SMaN »

Offline Jakub12

  • Użytkownik komercyjny
  • Wiadomości: 54
  • Pomógł: 0
Odp: Sekretny Kawowy Święty Mikołaj - Third Wave Wichteln 2016
« Odpowiedź #62 dnia: 12 Styczeń 2017, 19:58:06 »
Doczekałem się i ja, mojej  upragnionej "paczuszki" która przyleciała do mnie prosto z Taiwanu :)

*Link Removed*

Online Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 4345
  • Pomógł: 28
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA E61 Concept; Orchestrale E61;
  • Młynek: MSJ, RR55OD, MGuatemala
Odp: Sekretny Kawowy Święty Mikołaj - Third Wave Wichteln 2016
« Odpowiedź #63 dnia: 12 Styczeń 2017, 20:06:52 »
@SMaN, Cereja Descascado oznacza proces obróbki, podobny do Honey vel semiwashed.

Przykra sprawa z tą otwartą torebką...

Odmiana Iapar 59 jest ciekawostką. Próbowaliśmy pewnej próbki i było to po prostu cudne...
Kto to palił?
« Ostatnia zmiana: 12 Styczeń 2017, 20:09:08 wysłana przez Antonio »

Offline SMaN

  • Wiadomości: 254
  • Pomógł: 4
  • Ekspres: NS OSCAR II, V60-02, Aeropress
  • Młynek: San Remo SR70, 2xVintage
Odp: Sekretny Kawowy Święty Mikołaj - Third Wave Wichteln 2016
« Odpowiedź #64 dnia: 12 Styczeń 2017, 20:11:23 »
@Antonio dzięki!  Ziarna palone 'średnio', ale i tak ciemniej niż Twoja Piękna i Bestia - trochę szkoda. Z drugiej strony espresso bardzo syropowate i o smaku mlecznej czekolady i toffi. Mniam.

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

Offline flexooo

  • Wiadomości: 410
  • Pomógł: 8
  • Ekspres: Rocket R58, La Peppina, La Pavoni Europiccola, Syfon Hario TCA 5, Kalita, V60, Aeropress
  • Młynek: Macap M5D Plus, Wilfa Svart, Porlex Mini
Odp: Sekretny Kawowy Święty Mikołaj - Third Wave Wichteln 2016
« Odpowiedź #65 dnia: 23 Styczeń 2017, 22:47:48 »
W zeszłym roku cisza, tym razem wysyłałem do Tajwanu i paczka też z tamtego zakątka świata :)

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi