;

Autor Wątek: xCafe - palarnia kawy  (Przeczytany 16542 razy)

Offline Ukasz

    • xCafe - palarnia kawy
  • Użytkownik komercyjny
  • Wiadomości: 96
  • Pomógł: 3
  • Ekspres: Ascaso Duo Steel, DeLonghi esam 4200
  • Młynek: i-steel
Odp: xCafe - palarnia kawy
« Odpowiedź #135 dnia: 25 Listopad 2016, 14:45:46 »
Do mleka polecam Indie Monsooned, do espresso oczywiście Mujeres, a w ogóle to proponuję przetestować też inne i wybrać dla siebie ulubioną   [emoji38]

Offline slusar_o2 Mężczyzna

  • Wiadomości: 268
  • Pomógł: 4
  • Ekspres: NS Oscar, v60, FP, moka
  • Młynek: MSJ, Rhino
Odp: xCafe - palarnia kawy
« Odpowiedź #136 dnia: 30 Listopad 2016, 17:46:13 »
Mujeres też jest świetny do mleka, daje taką creme, że kwiatki się same malują :) Fajna kawa do nauki espresso, tylko trochę nudna w smaku, może się jeszcze otworzy, bo dopiero tydzień leżakuje. Za to pachnie tak migdałami, że aż chce się ją wąchać :D

Offline tytoos Mężczyzna

  • Wiadomości: 125
  • Pomógł: 0
  • Ekspres: RS PID, V60
  • Młynek: MSJ, KM3874
Odp: xCafe - palarnia kawy
« Odpowiedź #137 dnia: 06 Grudzień 2016, 23:57:51 »
tylko trochę nudna w smaku

Dla mnie nudna raczej nie jest, właśnie smak ma bardzo ciekawy, trudno mi go scharakteryzować,  nie mam tak wysublimowanych kubków smakowych... . Żonie z mlekiem też bardzo podchodzi. Zamówię jeszcze na święta :-)

Offline Ukasz

    • xCafe - palarnia kawy
  • Użytkownik komercyjny
  • Wiadomości: 96
  • Pomógł: 3
  • Ekspres: Ascaso Duo Steel, DeLonghi esam 4200
  • Młynek: i-steel
Odp: xCafe - palarnia kawy
« Odpowiedź #138 dnia: 07 Grudzień 2016, 15:09:25 »
Oczywiście Mujeres również w mleku się sprawdza, ale klasyczne espresso z niej to jest to co tygryski lubią najbardziej  :taktak:
Nudna??? Hmm nawet nazwa nie jest nudna  [emoji38]

Offline Ukasz

    • xCafe - palarnia kawy
  • Użytkownik komercyjny
  • Wiadomości: 96
  • Pomógł: 3
  • Ekspres: Ascaso Duo Steel, DeLonghi esam 4200
  • Młynek: i-steel
Odp: xCafe - palarnia kawy
« Odpowiedź #139 dnia: 09 Styczeń 2017, 10:46:21 »
Witajcie w Nowym Roku,
uzupełniliśmy braki w asortymencie, mamy również jedną nowość: Arabica Guatemala La Victoria Champila Huehuetenango i kilka powrotów ;)

Zapraszamy do odwiedzin  ;)

Offline Kekacz

  • Wiadomości: 154
  • Pomógł: 7
  • Ekspres: Silvia V4 D.I.Y PID. Tamper: Espresso Gear Barista
  • Młynek: Fiorek F4 Nano V2 & Gaggia MDF Teflon Stepless
Odp: xCafe - palarnia kawy
« Odpowiedź #140 dnia: 09 Styczeń 2017, 11:56:56 »
Właśnie sobie uświadomiłem jak blisko mam do Was, ba, kilka razy przejeżdżałem obok na rowerze nabijając kalorie do rywalizacji. Nie ma wyjścia, muszę odwiedzić.

Offline Ukasz

    • xCafe - palarnia kawy
  • Użytkownik komercyjny
  • Wiadomości: 96
  • Pomógł: 3
  • Ekspres: Ascaso Duo Steel, DeLonghi esam 4200
  • Młynek: i-steel
Odp: xCafe - palarnia kawy
« Odpowiedź #141 dnia: 09 Styczeń 2017, 12:03:46 »
Zapraszamy, zapraszamy, ale proponuję 2-3 dni wcześniej złożyć zamówienie, gdyż wypalonej kawy u nas brak ... Palimy tylko i wyłącznie po złożonym zamówieniu.

Offline Kekacz

  • Wiadomości: 154
  • Pomógł: 7
  • Ekspres: Silvia V4 D.I.Y PID. Tamper: Espresso Gear Barista
  • Młynek: Fiorek F4 Nano V2 & Gaggia MDF Teflon Stepless
Odp: xCafe - palarnia kawy
« Odpowiedź #142 dnia: 09 Styczeń 2017, 12:07:09 »
Tak jest, wcześniej przestudiowałem całą stronę aby nie zadawać tych samych, nużących pytań :)

Offline Ukasz

    • xCafe - palarnia kawy
  • Użytkownik komercyjny
  • Wiadomości: 96
  • Pomógł: 3
  • Ekspres: Ascaso Duo Steel, DeLonghi esam 4200
  • Młynek: i-steel
Odp: xCafe - palarnia kawy
« Odpowiedź #143 dnia: 12 Styczeń 2017, 11:17:31 »
Kolejna nowość i kolejny specjał z Kolumbii: Arabica Kolumbia Concordia Paysandu.
Ziarna supremo, duże ładne, wyselekcjonowane. Kawa delikatnie, przyjemnie kwaskowata w połączeniu z nutami czekolady, migdałów, nugatu i miodu.

Gospodarstwo Finca Paysandu jest własnością Guillerno Gaviria i jego córki od 1950 roku. Mieści się ono w regionie Antioquia, na zboczach łańcucha Cordillera Mountain w Kolumbii. W głębokiej dolinie poniżej gospodarstwa, znajduje się rzeka Cauca, która zapewnia niepowtarzalny klimat, sprawiający, że jest możliwe, aby hodować kawę na wysokości 1900 - 2000 metrów nad poziomem morza.

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi