Autor Wątek: Ocena przemiału młynka Dienes pod espresso  (Przeczytany 1497 razy)

Offline filip37

  • Wiadomości: 8
Ocena przemiału młynka Dienes pod espresso
« dnia: 19 Styczeń 2017, 19:15:56 »
Cześć,
niedawno kupiłem młynek Dienes 535 i postanowiłem przeprowadzić test na grubość przemiału. Czy jest ktoś w stanie ocenić czy taka grubość przemiału byłaby odpowiednia pod espresso do kolby?



« Ostatnia zmiana: 19 Styczeń 2017, 19:23:50 wysłana przez filip37 »

Offline DrUsagi Mężczyzna

  • Global Moderator
  • Wiadomości: 6342
  • Ekspres: Conti CC100 PM, FE-AR La Peppina, Arrarex Caravel, alternatywa, w renowacji: Pedretti KIM Express
  • Młynek: Gastronomiczne 65mm, małe stożki głównie pod alternatywę
Odp: Ocena przemiału młynka Dienes pod espresso
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Styczeń 2017, 09:43:17 »
Wygląda teoretycznie OK. Pytanie czy jest to najdrobniej jak się da.
Ostatnio dostałem paczkę kawy zmielonej. Wyglądała że mielona na pył. A okazało się że w 25 sekund mam 100ml. Niestety grubość finalnie ci tylko ekspres potwierdzi.
LMWDP #469

Offline filip37

  • Wiadomości: 8
Odp: Ocena przemiału młynka Dienes pod espresso
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Styczeń 2017, 13:11:29 »
Dzięki za odpowiedź  :poklon: Jest nadzieja na pierwszą kolbę (a później młynek jeżeli ten na moje początki wystarczy) ;)

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi