Autor Wątek: Mastro Antonio  (Przeczytany 1525522 razy)

Offline Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 10558
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #3585 dnia: 08 Lipiec 2017, 11:11:27 »
Robusty nie da się nie czuć, ale czasami bywa to ok :).

Offline Kawusia Mężczyzna

  • Wiadomości: 180
  • Ekspres: Kalita 185 / Aeropress / V60-02
  • Młynek: Zassenhaus -Caracas/Baratza-Virtuoso
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #3586 dnia: 10 Lipiec 2017, 11:21:41 »
Antonio kiedy jakies palenia juicy lub jakies nowe kawy Meksyk ect bo moja sis jest na wakacjach u was i by mi odebrala od was kawke osobiscie [emoji12]
Punks not dead just sucks now !

Offline Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 10558
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #3587 dnia: 10 Lipiec 2017, 11:51:43 »
Prawdopodobnie dziś lub jutro.

Offline Kawusia Mężczyzna

  • Wiadomości: 180
  • Ekspres: Kalita 185 / Aeropress / V60-02
  • Młynek: Zassenhaus -Caracas/Baratza-Virtuoso
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #3588 dnia: 10 Lipiec 2017, 11:53:15 »
Super juz nie moge sie doczekac juicy w moim dripie to czekam bo sis do 13 w kołobrzegu Pozdrawiam
Punks not dead just sucks now !

Offline Kawusia Mężczyzna

  • Wiadomości: 180
  • Ekspres: Kalita 185 / Aeropress / V60-02
  • Młynek: Zassenhaus -Caracas/Baratza-Virtuoso
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #3589 dnia: 12 Lipiec 2017, 11:45:46 »
Kiedy juicy dostępne  będzie w sklepie?
Punks not dead just sucks now !

Offline Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 10558
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #3590 dnia: 12 Lipiec 2017, 11:49:19 »
Coś tam się teraz piecze... ;) Po południu będzie w sklepie, ale nie wiem czy Juicy z tego powstanie...  :-\
« Ostatnia zmiana: 12 Lipiec 2017, 11:58:14 wysłana przez Antonio »

Offline Expel Mężczyzna

  • Wiadomości: 894
    • Moje cuda :)
  • Ekspres: Rocket Celini V3 PID, Hario v60, Aeropress, Moka Bialietti 2cup, French Press, Chemex, Mr. Clever, Kalita Wave 155, Phin, Tygielek
  • Młynek: Mazzer Super Jolly, Severin 3873, Porlex Mini, Comandante mk3 Nitro Blade
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #3591 dnia: 12 Lipiec 2017, 14:18:17 »
No ja mam nadzieje na jakaś owocowa mieszankę do espresso, po powoli pustka na Polce


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline piomic

  • Wiadomości: 2588
  • Ekspres: Rocket Cellini Evoluzione
  • Młynek: MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #3592 dnia: 12 Lipiec 2017, 17:10:03 »
owocowa mieszankę do espresso
Bierzesz po garstce z kilku paczek, mieszasz, mielesz, próbujesz...

Offline Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 10558
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #3593 dnia: 13 Lipiec 2017, 15:05:20 »
Sporo nowości w naszym sklepie. Wczoraj powstały kolejne kawy Synestezji, przede wszystkim mieszanka RED, bardzo lekka i owocowa, bardzo aromatyczna, kwaskowata i słodka :). Kolejne wydanie Juicy, podobne jest do "Letniego przelewu" sprzed paru tygodni. Jak zawsze świetne single: Kenia Rungeto Pb, Etiopia Nefas, Kolumbia La Esperanza, Honduras Marcala COMSA, Brazylia Nossa Senhora Aparecida -- wszystko to przede wszystkim do metod przelewowych.

Wcześniej powstały moje kolejne blendy do "nieco cięższego" espresso: Ariadna Plus, Ariadna, Mefisto, Brazylia Minas Gerais. Jest też parę paczek czystej robusty z Indii, tej samej jaka wchodzi w skład mieszanek.

Z mojej "czekoladowej duszy" mamy teraz 7 tabliczek pięknych czekolad z małej wytwórni Ajala. Bardzo polecam, bo to raczej jednorazowy epizod i bardzo ciekawe doświadczenia sensoryczne. Są tu trzy tabliczki single-origin, jest tabliczka z odrobiną cascary zdjętej z ziaren Geishy, jest tabliczka "rustica" o obłędnej konsystencji. Zapraszam: Ajala 100% miłości. Wszystko są to oczywiście "prawdziwe" czekolady, zrobione od podstaw czyli od ziarna do tabliczki, metodami rzemieślniczymi.
« Ostatnia zmiana: 13 Lipiec 2017, 15:10:23 wysłana przez Antonio »

Offline Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 10558
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #3594 dnia: 13 Lipiec 2017, 18:27:27 »
Wciąż mamy obniżony próg darmowej dostawy dla Paczkomatów i Poczty. I jeszcze mała promocja: jeśli ktoś wyda więcej niż 200zł na moje mieszanki, to gratis dostanie 100g mieszanki Kolumbii i Meksyku, palonej 11 lipca.

Offline pj.w Mężczyzna

  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 3461
  • Ekspres: Londinium R, Strietman CT2
  • Młynek: Titus Nautilus, Kafatek MC4, Baratza Forte BG, 1zpresso ZP6
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #3595 dnia: 13 Lipiec 2017, 18:46:11 »
Jaką kawę popijasz sobie degustując czekoladę?

Offline Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 10558
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #3596 dnia: 13 Lipiec 2017, 20:03:42 »
Każda dobra kawa jest dobra przy dobrej czekoladzie ;). Bardzo fajna jest tekstura rustykalnej tabliczki. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie spotkałem. Zwykle kakao wraz z cukrem poddaje się bardzo długiemu procesowi mielenia w kamiennych młynach. W przypadku tej rustykalnej czekolady trwa to krócej, a cukier dodaje się na końcu procesu. Dzięki temu wrażenia sensoryczne są niesamowite. Myślę, że jakiś przyjemny, kwaskowaty drip z Etiopii jest w sam raz :).

Offline Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 10558
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #3597 dnia: 14 Lipiec 2017, 18:42:31 »
Dziś znowu świeże palenia i trochę rabatów na poprzednie. Zapraszamy 8).

Offline Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 10558
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #3598 dnia: 17 Lipiec 2017, 10:42:00 »
@Krakus, mam coś dla Ciebie. Kawa zupełnie nie kwaśna, espresso całkiem słodkie, całkiem przyjemnie pachnie, jeśli się je dobrze zaparzy, crema jest duża, dość trwała. To 100% robusty. Właśnie popijam sobie doppio ;). Nie jest to moja bajka, ale jestem w stanie docenić własną robotę :). Jest w sklepie tylko parę paczek, więc zapraszam :).
« Ostatnia zmiana: 17 Lipiec 2017, 10:44:03 wysłana przez Antonio »

Offline KiT

  • Wiadomości: 587
  • Ekspres: BZ10 najczęściej
  • Młynek: F64Evo i jakieś tam inne
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #3599 dnia: 17 Lipiec 2017, 10:57:04 »
Każda dobra kawa jest dobra przy dobrej czekoladzie ;). Zwykle kakao wraz z cukrem poddaje się bardzo długiemu procesowi mielenia w kamiennych młynach.
To i minerałów trochę człowiek przy okazji łyknie..., szkoda, że podają składu mineralnego tych kamiennych młynów :)

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi