No i są 2 typy doppio czyli podwójnego espresso.
Jakie są typy doppio? Wytłumacz, bo się chyba nie znam. Ciekawe którego typu doppio ja robiłem, ale jak mi raz wyszedł taki uzysk, to dobre w smaku to nie było - było takie, jak pisze WS, i rozwodnione. I jak zwykle nie zgadzasz się z tym, co cały świat uznaje za w 100% odpowiednie.
A do tego, bo się post pojawił - to co wkleiłeś, to już nie doppio, tylko doppio + popłuczyny w niemałej ilości(a to widać nawet patrząc na rozmiar filiżanki - taki na oko). I kolejny dowód na to, że się nie znasz, bo piszesz, że na jakimś tam ekspresie popłuczyny są dobre... A dobre nie są na żadnym, nawet na najdroższym LaMa, Nuova Simonelli czy innych najlepszych gastro za dobrze ponad 100 tysięcy. Pic w tym, że gdybyś poszedł do PORZĄDNEJ kawiarni to nikt by nie zrobił 60-70 ml doppio, bo dobrze wiedzą, że tak robić nie wolno.
Ale Panowie, w sumie po co te nasze posty... Wiemy dobrze, że to takie bezsensowne klepanie, bo i tak jego racja to święta racja...