Autor Wątek: Isomac Zafirro  (Przeczytany 4144 razy)

Offline DrUsagi Mężczyzna

  • Global Moderator
  • Wiadomości: 6342
  • Ekspres: Conti CC100 PM, FE-AR La Peppina, Arrarex Caravel, alternatywa, w renowacji: Pedretti KIM Express
  • Młynek: Gastronomiczne 65mm, małe stożki głównie pod alternatywę
Odp: Isomac Zafirro
« Odpowiedź #15 dnia: 14 Grudzień 2017, 21:05:25 »
Zawór to pewnie same uszczelki będą. Rozkręcić, pomierzyć, zamówić. I będzie Pan zadowolony.
LMWDP #469

Offline mathos Mężczyzna

  • Wiadomości: 218
  • Ekspres: Isomac Zaffiro PID
  • Młynek: Compak K3
Odp: Isomac Zafirro
« Odpowiedź #16 dnia: 14 Grudzień 2017, 22:46:50 »
Chcesz teraz Ty przyjechać do mnie? :) Odrestaurujemy Isomaca i w końcu się dobrej kawy napijemy [emoji14]
PS. Masz może trochę tego smarowidła do odsprzedania?

Druga sprawa, to PID. Zastanawiam się, czy przy okazji remontu nie warto założyć? Co myślicie?
« Ostatnia zmiana: 14 Grudzień 2017, 23:04:53 wysłana przez mathos »

Offline DrUsagi Mężczyzna

  • Global Moderator
  • Wiadomości: 6342
  • Ekspres: Conti CC100 PM, FE-AR La Peppina, Arrarex Caravel, alternatywa, w renowacji: Pedretti KIM Express
  • Młynek: Gastronomiczne 65mm, małe stożki głównie pod alternatywę
Odp: Isomac Zafirro
« Odpowiedź #17 dnia: 15 Grudzień 2017, 06:19:21 »
Moje zapasy smarowidła skurczy łyżki się do porcji rezerwowej. Ale zawsze możemy razem tubkę kupić i się podzielić.

PIDa zawsze zdążysz dodać.
LMWDP #469

Offline mathos Mężczyzna

  • Wiadomości: 218
  • Ekspres: Isomac Zaffiro PID
  • Młynek: Compak K3
Odp: Isomac Zafirro
« Odpowiedź #18 dnia: 15 Grudzień 2017, 10:24:29 »
Pasuje :) Masz jakiegos sprawdzonego sprzedawcę, czy wszystko jedno? Ja znalazłem na alledrogo za 56.57 (już z wysyłką). http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7059700437

Wrzucam za wczasu, żeby wywołać burzę mózgów i wiedzieć, na co należy zwrócić szczególną uwagę, jak będę się do bestii dobierał. Opis z aukcji w oryginale:
1. The pressure when brewing is low and the shot therefore pours too quickly. I've been told by a friend that this could be due to the O ring on the steam wand which normally gives way after a year or so of general use. The machine does drip a bit from the wand despite it being closed.
2. Temperature sometimes seems a bit high.

Czy można na podstawie tego opisu wysnuć jakieś przypuszczenia?
« Ostatnia zmiana: 15 Grudzień 2017, 11:50:59 wysłana przez mathos »

Offline DrUsagi Mężczyzna

  • Global Moderator
  • Wiadomości: 6342
  • Ekspres: Conti CC100 PM, FE-AR La Peppina, Arrarex Caravel, alternatywa, w renowacji: Pedretti KIM Express
  • Młynek: Gastronomiczne 65mm, małe stożki głównie pod alternatywę
Odp: Isomac Zafirro
« Odpowiedź #19 dnia: 15 Grudzień 2017, 11:52:18 »
Ta sama firma gdzie ja kupowałem :) w marcu 2014 roku. Nawet staniało trochę :)
LMWDP #469

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi