;

Autor Wątek: Dojrzała kwasowość...  (Przeczytany 6846 razy)

Offline KiT

  • Wiadomości: 574
  • Pomógł: 4
  • Ekspres: BZ10 najczęściej
  • Młynek: F64Evo i jakieś tam inne
Odp: Dojrzała kwasowość...
« Odpowiedź #60 dnia: 18 Lipiec 2017, 16:17:03 »
To może zacznijmy od mierzalnego punktu startowego, czy uczucie kwasowatości kawy jest skorelowane z kwaśnym jej odczynem.
Jak się okaże że sensoryka sobie a chemia sobie, to można raz coś stwierdzić na pewno, dwa  zmienić kierunek poszukiwań.

Offline donkiszot Mężczyzna

  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 5020
  • Pomógł: 71
  • Ekspres: v ) ( ū \≈/ ] [ \ . / [↗'] …
  • Młynek: C40MK3; KM3873; Wilfa; Serbski Młynek Turecki; Santos Silent
Odp: Dojrzała kwasowość...
« Odpowiedź #61 dnia: 18 Lipiec 2017, 16:33:11 »
Nie jest to wiedza bezużyteczna
Penie nie i pewnie bardzo ciekawa, ale raczej jest to ten najwyższy stopień zaawansowania. Dalekie to od poetyckich opisów na paczkach kawy czy swobodnych recenzji o naparach. W znakomitej większości przypadków stwierdzenie: wysoka kwasowość będzie skrótem myślowym od intensywnych odczuć kwaśnego smaku, czyli z kwasami w kawie będzie miało niewiele wspólnego w myślach autora tychże słów.

Offline Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 4531
  • Pomógł: 32
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA E61 Concept; Orchestrale E61;
  • Młynek: MSJ, RR55OD, MGuatemala
Odp: Dojrzała kwasowość...
« Odpowiedź #62 dnia: 19 Wrzesień 2017, 17:39:28 »
Dojrzała, intensywna *kwasowość* dziś w sklepie:



Hasło *kwasowość* jest kluczem, nieprawdaż? :o

Ciekaw jestem kiedy nastąpiła ta chwila, gdy koncern zdecydował się na jego użycie?
« Ostatnia zmiana: 19 Wrzesień 2017, 17:46:22 wysłana przez Antonio »

Offline donkiszot Mężczyzna

  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 5020
  • Pomógł: 71
  • Ekspres: v ) ( ū \≈/ ] [ \ . / [↗'] …
  • Młynek: C40MK3; KM3873; Wilfa; Serbski Młynek Turecki; Santos Silent
Odp: Dojrzała kwasowość...
« Odpowiedź #63 dnia: 19 Wrzesień 2017, 19:14:57 »
Się dzieje, jeszcze chwila i Kenia będzie synonimem kawy ;)

Offline WS Mężczyzna

  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 3501
  • Pomógł: 50
  • Ekspres: Nuova Simonelli Musica, Arin Lever, Saeco Aroma Compact 200, wszelkie alternatywy
  • Młynek: Mahlkönigi: K30 i Vario Home, Fiorenzato F6 Drogheria
Odp: Dojrzała kwasowość...
« Odpowiedź #64 dnia: 19 Wrzesień 2017, 19:40:11 »
Już była :). Nawet Wendelboe narzekał - "jak długo można pić Kenie".

Offline Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 4531
  • Pomógł: 32
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA E61 Concept; Orchestrale E61;
  • Młynek: MSJ, RR55OD, MGuatemala
Odp: Dojrzała kwasowość...
« Odpowiedź #65 dnia: 19 Wrzesień 2017, 22:25:57 »
Tam w Skandynawii na bogato... ;) U nas królował kwasowy inaczej Pedros, chyba z tej samej fabryki, co kawa z mojej fotki.

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi