;

Autor Wątek: Dojrzała kwasowość...  (Przeczytany 5951 razy)

Offline KiT

  • Wiadomości: 505
  • Pomógł: 3
  • Ekspres: BZ10 najczęściej
  • Młynek: F64Evo i jakieś tam inne
Odp: Dojrzała kwasowość...
« Odpowiedź #60 dnia: 18 Lipiec 2017, 16:17:03 »
To może zacznijmy od mierzalnego punktu startowego, czy uczucie kwasowatości kawy jest skorelowane z kwaśnym jej odczynem.
Jak się okaże że sensoryka sobie a chemia sobie, to można raz coś stwierdzić na pewno, dwa  zmienić kierunek poszukiwań.

Offline donkiszot Mężczyzna

  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 4751
  • Pomógł: 67
  • Ekspres: v ) ( ū \≈/ ] [ \ . / [↗'] …
  • Młynek: C40MK3; KM3873; Wilfa; Serbski Młynek Turecki; Santos Silent
Odp: Dojrzała kwasowość...
« Odpowiedź #61 dnia: 18 Lipiec 2017, 16:33:11 »
Nie jest to wiedza bezużyteczna
Penie nie i pewnie bardzo ciekawa, ale raczej jest to ten najwyższy stopień zaawansowania. Dalekie to od poetyckich opisów na paczkach kawy czy swobodnych recenzji o naparach. W znakomitej większości przypadków stwierdzenie: wysoka kwasowość będzie skrótem myślowym od intensywnych odczuć kwaśnego smaku, czyli z kwasami w kawie będzie miało niewiele wspólnego w myślach autora tychże słów.

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi