Autor Wątek: Mastro Antonio  (Przeczytany 1516184 razy)

Offline Maciej1 Mężczyzna

  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 979
  • Ekspres: Jednobojlerowiec
  • Młynek: Fio F64 Evo
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #450 dnia: 21 Styczeń 2015, 22:10:19 »
Ela, Andrzej, kiedy kolejne palenie cioccolatto i cappu? Uważam, ze "cappu" jest zdecydowanie lepsze od mitycznej już Ariadny;-)
W młynie: ziarna

Offline Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 10513
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #451 dnia: 21 Styczeń 2015, 22:28:05 »
Oba już są :-).  Cioccolato było palone w sobotę a Cappu dzisiaj :-)
Dziwię się, że nie trafiły do sklepu..(Elka)

Offline manfred Mężczyzna

  • Wiadomości: 4424
    • Po drugiej stronie szkła...
  • Ekspres: Nie ważne jakie sprzęta ważne jaka kawa.
  • Młynek: ręczny żarnowy
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #452 dnia: 21 Styczeń 2015, 23:32:45 »
"cappu"

Masz na myśli Cappuccino Blend bo jesli tak to Ariadna jeszcze nie wystartowała a już przegrała cokolwiek to znaczy.

Offline Maciej1 Mężczyzna

  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 979
  • Ekspres: Jednobojlerowiec
  • Młynek: Fio F64 Evo
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #453 dnia: 22 Styczeń 2015, 06:33:33 »
Tak, o to chodziło;-)
W młynie: ziarna

Offline KrzychK

  • Ojciec Założyciel
  • Wiadomości: 1371
  • Ekspres: Vibiemme Junior BD
  • Młynek: Macap MC4
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #454 dnia: 22 Styczeń 2015, 07:57:46 »
Cholera, u Was to wszystko co dobre to pod ladą  :jezyk:
Andrzeju, co znajduje się w próbce? Bo dopiero w weekend będę mógł zapoznać się  :redface:

Offline wyspiarz

  • Ojciec Założyciel
  • Wiadomości: 344
  • Ekspres: Rocket Giotto Evo V2 / Chemex
  • Młynek: Mazzer MINI A digital
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #455 dnia: 22 Styczeń 2015, 09:04:53 »
Tak się wtrącę :), piłem ostatnio to Cappu blendet czy jak to się tam zwało dokładnie ( nigdy tych nazw antoniowych nie ogarniam poza paroma ;) )

Co do Ariadny nie wiem czy cappu blendet jest lepsze.. Ariadna to w sumie fenomenalna BEZPIECZNA mieszkana po którą można sięgnąć ze spokojem, bo przy zachowaniu temp okolo 90* , oczywiście odpowiednia doza do przemiału i zawszy wychodzi w sumie dobrze ... bez problemów z ekstrakcją czy czymkolwiek... Smak czy to w capu czy espresso zawsze się sprawdza...


pzdr. Łukasz

Offline Maciej1 Mężczyzna

  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 979
  • Ekspres: Jednobojlerowiec
  • Młynek: Fio F64 Evo
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #456 dnia: 22 Styczeń 2015, 10:49:49 »
Cappuccino Blend ma jak dla mnie więcej słodyczy, mniej goryczki a więcej owocowości.
W młynie: ziarna

Offline manfred Mężczyzna

  • Wiadomości: 4424
    • Po drugiej stronie szkła...
  • Ekspres: Nie ważne jakie sprzęta ważne jaka kawa.
  • Młynek: ręczny żarnowy
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #457 dnia: 22 Styczeń 2015, 11:13:20 »
więcej owocowości
To jest najbardziej ujmujące w tej kawie.

Offline Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 10513
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #458 dnia: 23 Styczeń 2015, 10:32:24 »
Blendy Cappucino oraz Cioccolato są gotowe. Ostatnio nastąpiła jednak jakaś awaria w pracy sklepu, która sprawiła że były niedostępne. Mam nadzięję, że zostanie błyskawicznie usunięta
Elka

Offline Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 10513
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #459 dnia: 23 Styczeń 2015, 12:09:05 »
Jasne... To była awaria Antonia  :chory2:.

Offline Spinacz Mężczyzna

  • Administrator
  • Wiadomości: 4826
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #460 dnia: 23 Styczeń 2015, 12:13:41 »
Musicie pisać ze swoich kont bo wygląda to jakbyś miał schizofrenię  :evil:

Offline Maciej1 Mężczyzna

  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 979
  • Ekspres: Jednobojlerowiec
  • Młynek: Fio F64 Evo
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #461 dnia: 23 Styczeń 2015, 12:43:14 »
Jeszcze w nawiązaniu do blendu "Cappuccino" - mam teraz bardzo podobną mieszankę w smaku i aromacie z palarni MrHoban z Hamburga o nazwie Duke Badger. Jest w niej 80% Brazylii Lagoa z obróbki pulped natural i 20% mytego Hondurasu Finca Cerra Bueno. Nie ma robusty ale jest bardzo podobna w odbiorze.
W młynie: ziarna

Offline KiT

  • Wiadomości: 586
  • Ekspres: BZ10 najczęściej
  • Młynek: F64Evo i jakieś tam inne
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #462 dnia: 23 Styczeń 2015, 13:30:08 »
Jasne... To była awaria Antonia  :chory2:.
No i tym sposobem mnie cappu blend ominęło :). Ja to mam pecha.
Ariadna długo odgazowuje, za kwaśna mi wychodzi....?


Offline Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 10513
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #463 dnia: 23 Styczeń 2015, 13:42:30 »
Mocniej palić?  ???

Offline joonecky Mężczyzna

  • Wiadomości: 960
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #464 dnia: 25 Styczeń 2015, 12:46:59 »
Antonio, albo droga Elu - co polecicie dla żółtodzioba pod espresso?  :kwiat:

Myślałem nad cioccolato i Mefisto...

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi