;

Autor Wątek: La Pavoni Professional renowacja  (Przeczytany 2535 razy)

Offline jzagaja

  • Wiadomości: 77
  • Pomógł: 0
Odp: La Pavoni Professional renowacja
« Odpowiedź #30 dnia: 05 Listopad 2017, 13:33:03 »
Zmierzyłem jest 1,3mm.

IMG_8532.JPG

Offline jzagaja

  • Wiadomości: 77
  • Pomógł: 0
Odp: La Pavoni Professional renowacja
« Odpowiedź #31 dnia: 09 Listopad 2017, 21:35:01 »
W miedzyczasie zrobilem stabilizator mlynka Hario.

IMG_8552.JPGIMG_8553.JPG

Offline jzagaja

  • Wiadomości: 77
  • Pomógł: 0
Odp: La Pavoni Professional renowacja
« Odpowiedź #32 dnia: 13 Listopad 2017, 20:55:57 »
Kolejna radosna tworczosc - tamper samopoziomujacy.

IMG_8565.JPG
IMG_8566.JPG

Offline Grappa Mężczyzna

  • Wiadomości: 32
  • Pomógł: 0
  • Ekspres: moka, phin, v60-2, ice coffee maker, AP
  • Młynek: Hario Skerton
Odp: La Pavoni Professional renowacja
« Odpowiedź #33 dnia: 13 Listopad 2017, 21:03:51 »
W miedzyczasie zrobilem stabilizator mlynka Hario.

 [ Invalid Attachment ]  [ Invalid Attachment ]

Masz może do tego projekt i chciałbyś się podzielić?

Offline jzagaja

  • Wiadomości: 77
  • Pomógł: 0
Odp: La Pavoni Professional renowacja
« Odpowiedź #34 dnia: 13 Listopad 2017, 21:07:35 »
mam sprobuje wystawic na Thingiverse i prosze o opinie :)
masz gdzie wydrukowac?

Offline Grappa Mężczyzna

  • Wiadomości: 32
  • Pomógł: 0
  • Ekspres: moka, phin, v60-2, ice coffee maker, AP
  • Młynek: Hario Skerton
Odp: La Pavoni Professional renowacja
« Odpowiedź #35 dnia: 13 Listopad 2017, 21:10:50 »
Może na uczelni pozwolą mi wydrukować ;)

Offline jzagaja

  • Wiadomości: 77
  • Pomógł: 0
Odp: La Pavoni Professional renowacja
« Odpowiedź #36 dnia: 13 Listopad 2017, 22:47:53 »
Prosze bardzo tylko warunek napisz recenzje :)

https://www.thingiverse.com/thing:2643946

Offline jzagaja

  • Wiadomości: 77
  • Pomógł: 0
Odp: La Pavoni Professional renowacja
« Odpowiedź #37 dnia: 17 Listopad 2017, 17:23:18 »
Poprawilem ksztalt rurki spieniajacej i otrzymuje bardzo szybko piekna mikropianke.

IMG_8584.JPG
IMG_8582.JPG

Offline jzagaja

  • Wiadomości: 77
  • Pomógł: 0
Odp: La Pavoni Professional renowacja
« Odpowiedź #38 dnia: 18 Listopad 2017, 16:12:37 »
Mialem palarke Gene Cafe CBR101 ale nie specjalnie mi podpasowala za te pieniadze. Dzis uzylem mojej przerobionej maszynki do popcornu (bez bezpiecznika 192C) z regulatorem PWM. Palilem Malawi przez 15 minut wiec troche za dlugo (wygrzewanie w 150C 3 minuty) - rezultat na Pavoni swietny, idealny opor dzwigni. Jest juz poziom dobrej kawiarni. Tamper auto przerobilem na wypukly dodalem jeszcze jedna stabilizacji osi. Jak przyjda zarna Mazzer Robur zabieram sie za mlynek. Stabilizator Hario trzeba poprawic zmniejszyc ilosc zebow i dodalbym jeszcze jeden wewnetrzny stabilizator.

Offline maciekz

  • Wiadomości: 31
  • Pomógł: 0
  • Ekspres: Rancilio Silvia
  • Młynek: Mazzer Super Jolly
Odp: La Pavoni Professional renowacja
« Odpowiedź #39 dnia: 19 Listopad 2017, 17:48:57 »
Jakiego modelu maszynki do popkornu używasz?

Offline jzagaja

  • Wiadomości: 77
  • Pomógł: 0
Odp: La Pavoni Professional renowacja
« Odpowiedź #40 dnia: 19 Listopad 2017, 22:30:25 »
Uzywam CAMRY CR4458 bez termika - model nie ma znaczenia, raczej wybierac z najwieksza moca. Wsad do 80g tylko. Zasilanie wiatraka dobrze zrobic osobno bo regulator zmniejsza obroty i trzeba recznie mieszac lyzka.

Offline jzagaja

  • Wiadomości: 77
  • Pomógł: 0
Odp: La Pavoni Professional renowacja
« Odpowiedź #41 dnia: 23 Listopad 2017, 17:00:53 »
Uzyskalem bardzo dobra powtarzalnosc na zwyklym mlynku Graef CM80 i wlasnorecznie palonej kawie (Malawi) - od tygodnia opor dzwigni jest taki sam gdy uzywam tampera wlasnej produkcji, kawa leci ladna struzka jak syrop. Mleko spienia sie znakomicie. Dzis przyszly zarna Mazzer Robur, robia wrazenie. Czas sie wziac za mlynek.

IMG_8611.JPG

Offline jzagaja

  • Wiadomości: 77
  • Pomógł: 0
Odp: La Pavoni Professional renowacja
« Odpowiedź #42 dnia: 23 Listopad 2017, 20:05:46 »
Dzisiejsze palenie. Staram sie tak do 12 minut maks.

IMG_8618.JPG

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi