Opisywaną Rwandę przygotowywałem w dripie Hario V60, przy użyciu wody Primavera podgrzanej do temp.92 st.C. Łączny czas zaparzania wyniósł ok. 2:30 minuty.
W efekcie uzyskałem pyszną kawę, która zauroczyła mnie od pierwszej kropli dripowego naparu.
Jest to pierwsza kawa w której wyraźnie wyczułem nuty miodu
Wspomnianą Rwandę od Synestezji charakteryzuje ponadto czysta, bardzo przyjemna kwaskowatość, która wspaniale podkreśla miodową owocowość naparu.
W tym roku piłem już kilka kaw z Rwandy od czołowych palarni europejskich (mi.in. od Solberg&Hansen, Audun), ale Rulindo Bushoki od Synestezji jest zdecydowanie najlepsza spośród nich.
Biorąc dodatkowo pod uwagę super cenę w jakiej można kupić tą kawę, tj. 33zł/250g, okazuje się po prostu bezkonkurencyjna
Dla mnie jedna z najlepszych kaw tego roku
Zdecydowanie polecam